Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007

Το Πρωτάθλημα ξανά στο Κατσιμίδι.

Πέρασαν δώδεκα χρόνια από το τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα elite κατηγοριών στις πλαγιές της ανατολικής Πάρνηθας.

Ήταν 2007 όταν το πελοτόν ξεκίνησε από τις ταβέρνες της Πάρνηθας και μέσω της Τατοΐου και της ανάβασης Κατσιμιδίου, πέρασε στο θρυλικό σιρκουί της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Ακολούθησαν 13 γύροι στη διαδρομή των εννέα χιλιομέτρων, με τους τρεις τελευταίους να περνάνε και από το απαιτητικό ανηφοράκι στο βόρειο τμήμα της διαδρομής. Μόλις 320 μέτρα, με τη μέση κλίση να αγγίζει το 15%.

Μέχρι εκείνο το σημείο, το μεγαλύτερο μέρος του πελοτόν είχε βγει εκτός αγώνα, από τη ζέστη, την εξουθένωση και τον καταιγιστικό ρυθμό των πρώτων αθλητών που τους έκλειναν γύρο.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από άλλα δύο έντονα ανηφορικά σημεία, με αποκορύφωμα το 160 μέτρων ανηφόρι των ταβερνών “Το Χάνι” και “Λάμπος”. Ουσιαστικά αυτό είναι που έκρινε την έκβαση του αγώνα, με το ανηφόρι στα βόρεια της διαδρομής να κάνει την τελική διαλογή στους τρεις τελευταίους γύρους. Μόλις 24 άτομα ολοκλήρωσαν τη διαδρομή.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές τότε, οι Περικλής Ηλίας (ΛΟΑΣΔΑ), Νίκος Καλουδάκης (Technal-Kastro) και Γιώργος Τέντσος (PSK Whirlpool – Hradec Kralove), με τον Γιώργο Τζωρτζάκη να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Η συνεργασία των δύο πρώτων, συναθλητών με τα χρώματα της Technal-Kastro, έβαλε σε μειονεκτική θέση τον βορειοελλαδίτη, επαγγελματία με τα χρώματα της τσεχικής Whirlpool, Γιώργο Τέντσο.

Οι τρεις πρώτοι έδωσαν μεγάλη μάχη σε όλη την πορεία του αγώνα, με τον Τέντσο, έχοντας μόλις κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση, να είναι ιδιαίτερα επιθετικός αλλά…overgeared.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Κίμωνα Τζαννή. Τερμάτισε στην 41η θέση τότε, στην πρώτη του γεμάτη αγωνιστική σεζόν. (σ.σ. αγνοείται η ταυτότητα του φωτογράφου).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007
Επίθεση από τον Νίκο Καλουδάκη (Technal_Kastro). Με τα κίτρινα ο Γιώργος Τζωρτζάκης (Π.Ο.Χ. Τάλως)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007
Στα δεξιά του Γιώργου Τζωρτζάκη, ο Μανώλης Δασκαλάκης (Α.Ο. Κύδων Χανίων), τερμάτισε πέμπτος.
Σκόρδας (ΛΟΑΣΔΑ) και Αντωναράκης (Technal-Kastro), σε πρώτο πλάνο. Γερολυμάτος (Π.Ο.Πατρών) και Βορριάς (Π.Ε.Σ.Α.) στα αριστερά της εικόνας. Ανέστης Κουρμπέτης με τα μαύρα του Ολυμπιακού Π.Χ. και λίγο πιο πίσω ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος με τα χρώματα του Κρόνου Νίκαιας.
Ακόμα μια επίθεση με Κρόνο και Technal.
Γιώργος Τέντσος στην επίθεση, με τον Νίκο Καλουδάκη να τον ακολουθεί.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007
Ηλίας και Καλουδάκης πανηγυρίζουν το ένα-δύο.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2007
Τερματισμός με σπριντ από τον Παύλο Χαλκιόπουλο (Π.Σ.Κρόνος Νίκαιας) και τον Γιώργο Παττέ (Α.Σ.Πρωτέας) μεταξύ άλλων, ενώ πιο πίσω φαίνεται η πτώση του Γιάννη Βορριά.

Στις 30 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου αντοχής θα διεξαχθεί ξανά σε αυτή τη διαδρομή, με την εκκίνηση αυτή τη φορά να δίνεται στην Αυλώνα, να ακολουθεί κυκλική πορεία προς τη Μαλακάσα και μετά από δυόμισι γύρους να ανεβαίνει τον Άγιο Μερκούριο για να βρεθεί στο τελικό σιρκουί της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Μια άκρως θεαματική διαδρομή, με εύκολη πρόσβαση και πολλά σημεία κατάλληλα για τους θεατές.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH