Τηλεόραση και ελληνικός αθλητισμός σήμερα.

Την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τους φίλους της μοτοσυκλέτας σχετική με την τηλεόραση. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας για την τριετία 2020-2022 θα χαίρει τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ.

Αυτό, μετά από ανακοίνωση της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για συμφωνία ανάθεσης του πρωταθλήματος στην IRONTEAM για την ίδια τριετία.

Με αυτό τον τρόπο, το Πρωτάθλημα ταχύτητας θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο κοινό στην τηλεόραση και οι χορηγοί, που ήδη ήταν διατεθειμένοι να ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο άθλημα, θα πλησιάσουν περισσότερο στο επιθυμητό αποτέλεσμα της επένδυσής τους.

Όλα αυτά μου θύμισαν μια ερώτηση που έκανε πριν από χρόνια ένας φίλος σε έναν υπάλληλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κατά τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πίστας.

Εδώ αγωνίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας και αθλητές με Παγκόσμιους τίτλους, γιατί δεν καλείτε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι ή το κρατικό να καλύψει τη διοργάνωση;

2019 Athens Track Grand Prix, ο παγκοσμίου βεληνεκούς Χρήστος Βολικάκης πανηγυρίζει για τη νίκη του στις άδειες κερκίδες του σταδίου… Φωτογραφία: Γιάννης Γαζέτας

Η απάντηση περιείχε τη λέξη «μίζα» και σας ορκίζομαι πως δεν υπήρξε αναφορά σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες!

Δεν θα σταθώ στο αθέμιτο της απάντησης, αλλά στην παράνοια που αποτελεί η αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ δύο κρατικών φορέων, Ομοσπονδίας και κρατικού καναλιού, προς το κοινό όφελος και των δύο. Όπως φαίνεται και στην περίπτωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών, χρειάστηκε να  μεσολαβήσει μια ιδιωτική επιχείρηση (βλέπε IRONTEAM) για να επιτευχθεί η συμφωνία με την ΕΡΤ.

Συμπερασματικά, οι τηλεφωνικές γραμμές από Ομοσπονδίες σε κρατικά κανάλια κάνουν παράσιτα και πρέπει να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη για να υπάρξει συνεννόηση.

Κλείνοντας, θα φέρω στο μυαλό σας μια ουτοπική κατάσταση όπου η κρατική τηλεόραση καλύπτει την τελευταία αγωνιστική ώρα των πανελλήνιων πρωταθλημάτων δρόμου και κάνει μια ικανοποιητική περίληψη των πρωταθλημάτων πίστας και mtb με τη βοήθεια εκφωνητών που γνωρίζουν τι βλέπουν και μιλούν αντικειμενικά. Συνεχίστε να ποστάρετε σωρηδόν στα social media αγαπητοί, αυτή είναι η μόνη δημοσιότητα που θα λάβετε.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH