SNF RUN: ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που έγινε θεσμός.

Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και αγαπήθηκε πρωτοφανώς από το δρομικό κίνημα της χώρας. Ο λόγος για το SNF RUN, τον πρώτο (κυριολεκτικά) αγώνα τρεξίματος της χρονιάς, καθώς η εκκίνησή του δίδεται λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδο του νέου έτους στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Και φέτος, λοιπόν, άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν επιλέξει το τρέξιμο για την πρώτη τους δραστηριότητα με την είσοδο του 2019. Ο συγκεκριμένος ξεχωριστός αγώνας στάθηκε αφορμή για μια συνέντευξη με τους: Παναγιώτη Κουλουβάρη (πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και πρόοδος») και Ιωάννα Κιοσσέ (τμήμα επικοινωνίας, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες για την παραμονή πρωτοχρονιάς… τροχάδην.

Τι σας έκανε πριν από τρία χρόνια να σκεφτείτε τη διοργάνωση ενός πρωτοχρονιάτικου αγώνα τρεξίματος;

 Ο αγώνας SNF RUN: 2019 FIRST RUN αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όπως είπατε, ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Στόχος της διοργάνωσης, και φέτος, είναι να διαδώσει το αθλητικό πνεύμα, τη σημασία της προσπάθειας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς και να προσφέρει χαρά στους συμμετέχοντες. Άλλωστε ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία.

Η διοργάνωση του SNFRUN: 2019 FIRSTRUNεντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δωρεών του Ιδρύματος για την προώθηση του αθλητισμού και της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας που λειτουργεί κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και διοργανώνεται από την ομάδα της «Αναγέννηση & Πρόοδος» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Τμήμα αυτό έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους νέους της χώρας μας να ενσωματώσουν τον αθλητισμό ως μέρος της υγιούς σωματικής και πνευματικής ανάπτυξής τους και να συμβάλει στην ουσιαστική αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Γιατί προ τριετίας ο αγώνας ξεκίνησε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου κι από πέρυσι ξεκινά αμέσως μετά την αλλαγή; Τι σας έκανε να αλλάξετε τον αρχικό σχεδιασμό;

Το σκεπτικό μας ήταν να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γιορτάσουν την αλλαγή του νέου έτους με τις οικογένειές τους, κάτω από τον πολύχρωμο ουρανό που θα φωτίσει ένα φαντασμαγορικό showπυροτεχνημάτων. Και στη συνέχεια, 4 μόλις λεπτά μετά την αλλαγή του έτους, να ξεκινήσουν την πρώτη διαδρομή του 2019 γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ. Στη λήξη του αγώνα θα τους περιμένει ένα μεγάλο πάρτι!

Επίσης, μια έκπληξη περιμένει τους δρομείς στον τερματισμό, καθώς μία μοναδική διαδραστική συμμετοχική εγκατάσταση θα απεικονίζει τους συμμετέχοντες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης σε πραγματικό χρόνο.

 

Ποιες επιλογές έχουν οι δρομείς και οι συνοδοί τους μετά το τέλος του αγώνα για να διασκεδάσουν τον καινούργιο χρόνο;

Τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η βραδιά θα ξεκινήσει με τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θα συνεχίσει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ αμέσως μετά η δράση θα μεταφερθεί στην Αγορά με πολλή μουσική, πατινάζ και το show πυροτεχνημάτων για να καλωσορίσουμε το 2019. Επιπλέον, παράλληλα με τον αγώνα δρόμου, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι, με τον Huey Morgan των Fun Lovin’ Criminals σε ένα εορταστικό DJ set, στο οποίο οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αμέσως μετά τον τερματισμό τους.

Φυσικά θα είναι ενεργοποιημένες και οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι οποίες στην πλειονότητά τους θα λειτουργούν μέχρι τις 3 το πρωί, ενώ τόσο το δωρεάν shuttle bus από και προς το Σύνταγμα, όσο και τα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ θα λειτουργούν και αυτά μέχρι τις 3.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν, καθώς προσφέρονται μέσα από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θα συμμετέχετε κι εσείς στον αγώνα ή δεν σας επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της διοργάνωσης;

Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε αρκετοί άνθρωποι για την προετοιμασία του αγώνα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, κάποιες φορές, να μπορούμε και οι ίδιοι να χαρούμε τη διοργάνωση συμμετέχοντας στη διαδρομή, καθώς μπορούμε να μοιράσουμε τις αρμοδιότητες για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα παραμένει πάντοτε να εξασφαλίσουμε ότι ο αγώνας, και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, θα κυλούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο για τους δρομείς όσο και για τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.

Πώς είναι να δουλεύει κανείς ημέρες σαν και την Πρωτοχρονιά και με ποιο τρόπο «ισοσταθμίζετε» η «ατυχία» αυτή;

Έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε για έναν καλό σκοπό, επομένως αισθανόμαστε ευτυχείς.  Ακόμη, ο φετινός αγώνας καλεί τους δρομείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και με τη συνεισφορά του ΙΣΝ, να μετατρέψουν τη συμμετοχή τους σε ένα Πρωτοχρονιάτικο δώρο προς τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Παρά το γεγονός, ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να προσφέρουν ένα συμβολικό ποσό (ελάχιστο προτεινόμενο ποσό: €5), το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε έναν από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα ενισχυθούν από τη φετινή διοργάνωση, δηλαδή την Αμυμώνη, την ΕΛΕΠΑΠ και τη Φλόγα. Με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί, αυξάνοντας σημαντικά το δώρο που οι δρομείς έχουν προσφέρει. Επομένως, η χαρά μας είναι διπλή (ή, μάλλον, τριπλή!).

 

 

Εντοπίζετε άνοδο του δρομικού κινήματος στη χώρα μας και, αν ναι, που αποδίδετε την άνοδο αυτή;

Εάν κρίνουμε βάσει της συμμετοχής σε προηγούμενους αγώνες SNFRUN, και στους αγώνες που διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι (κατά την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, 23 Ιουνίου), στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, που θα πραγματοποιηθεί, και φέτος, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2019, η τάση του δρομικού κινήματος είναι σαφώς ανοδική. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι οι συμμετοχές πλησιάζουν να ολοκληρωθούν (συμβολικά ο αριθμός κλείνει στους 2019) παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα, λόγω Πρωτοχρονιάς. Αυτή η τάση είναι αναμενόμενη, και θεωρούμε ότι θα παραμένει ανοδική, δεδομένου ότι αποτελεί μία ευχάριστη, υγιεινή αλλά και προσιτή πρόταση για όλους. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουμε αποφασίζει να υποστηρίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Γιώργος Μυζάλης – υπεύθυνος επικοινωνίας myathlete.

 

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH