Ραντεβού στο Moraitis Beach!

Ήταν μια γεμάτη εβδομάδα για την ομάδα του myathlete. Η διοργάνωση της ομαδικής προπόνησης στο πρώτο τριαντάρι (30χλμ) της κλασικής, πάντα προκαλεί λογιστικό παροξυσμό στο σύνολο της ομάδας του myathlete.

Αυτές οι δύο προπονήσεις, που διοργανώνονται στο τέλος του Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτωβρίου, έχουν γίνει πλέον θεσμός και προσελκύουν τόσο δρομείς του myathlete όσο και ανεξάρτητους δρομείς, αλλά και αθλητές που έχουν επιλέξει άλλη προπονητική ομάδα.

Η τροφοδοσία και η πλήρης αθλητική υποστήριξη ανά πέντε χιλιόμετρα της διαδρομής, η δυνατότητα εγκατάλειψης και μεταφοράς στον τερματισμό χωρίς άγχος, η εμπεριστατωμένη ενεργειακή κάλυψη και η κορυφαία αποκατάσταση από τα χέρια του Φώτη Γρηγοράτου και της ομάδας του, έχουν κάνει τις προπονήσεις της κλασικής πιο πολυπόθητες και από αγωνιστικές διοργανώσεις.

Δανειζόμενος μερικά στοιχεία από τη χθεσινή ανάρτηση στη σελίδα του myathlete μπορώ να δώσω μια εικόνα της οργανωτικής έκτασης του γεγονότος:

«- Τρία (3) πούλμαν μεταφοράς δρομέων και πέντε (5) αυτοκίνητα περιφρούρησης και τροφοδοσίας.

– Πέντε (5) σταθμούς τροφοδοσίας εξοπλισμένους με ενεργειακά ποτά, μπάρες, ηλεκτρολύτες, νερά και μπανάνες.

– Ομάδες υποστήριξης αποτελούμενες από δεκατέσσερις (14) ανθρώπους του myathlete

– Μασάζ αποκατάστασης από την ομάδα του Φωτης Γρηγορατος (τρία κρεβάτια)

– Giftbags για όλους τους συμμετέχοντες από την Terranova Nutrition Greece

– Ηλεκτρολύτες, energy gels και υγρούς υδατάνθρακες από την HIGH5 Nutrition Greece

– Χειροποίητες μπάρες myathlete.

– Νερά από την ΑΥΡΑ Φυσικό Μεταλλικό Νερό – AVRA Natural Mineral Water

– Δύο ζώνες HRM από την Garmin Greece για δυο τυχερούς που κληρώθηκαν πριν από την εκκίνηση

– Αμέτρητες μπανάνες από τη Μαργαρίτα και τη Voula Katsavou

Οι εικόνες και τα βίντεο από το drone μας είναι άκρως εντυπωσιακές καθώς η συλλογή τους ξεκίνησε το χάραμα και διήρκεσε ως το μεσημέρι.«

Για εμάς, την ομάδα υποστήριξης, η ημέρα της επίσημης προπόνησης στην κλασική του Μαραθωνίου είναι μια μέρα που επ’ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη. Είναι κοπιαστική, μα μας προσφέρει την ασύγκριτη χαρά της συμπαράστασης στην προσπάθεια των αθλητών.

Από αριστερά, Αναστασία, Αλέξανδρος, Νίκος, Γιώργος…

Έχοντας αφήσει πίσω μας τις δύο επίσημες προπονήσεις του Μαραθωνίου λοιπόν, κοιτάμε στις επόμενες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 20 Οκτωβρίου, οι ποδηλάτες του myathlete θα πάρουν εκκίνηση στον προ-τελευταίο αγώνα της σεζόν, την 57η ανάβαση Πάρνηθας στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσάκη.

Παρά την ποδηλατική μου ταυτότητα, δεν θα είμαι μαζί τους στο Σταυροδρόμι της Καραμανλή εκείνο το πρωί -θα είναι βέβαια η Αγγελική Σκούμπα, όπως πάντα, δίπλα στους αθλητές της. Αντ’ αυτού, θα βουτάω στα νερά του Σχοινιά (ή Σχινιά αν θες) για τον παρθενικό μου αγώνα τριάθλου, με τον Νίκο Δημητριάδη σε υποστηρικτικό ρόλο για ακόμα μια Κυριακή. Μεγάλο προνόμιο να έχεις έναν έμπειρο εργοφυσιολόγο στο πλευρό σου! Βέβαια η κυνικότητα που χαρακτηρίζει την κεφαλή της προπονητικής ομάδας του myathlete μπορεί να λυγίσει ακόμα και αρσενικό ελέφαντα τη στιγμή της αναπαραγωγής, οπότε θα πρέπει, όπως όλοι, να είμαι προετοιμασμένος για ατάκες όπως, “άντε φτάνει έλα να κάτσουμε να πιούμε κανένα καφέ!” ή “μη βιάζεσαι ο τερματισμός δεν φεύγει!

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα τριάθλου της χρονιάς από την TranitionSports3 και θα περιλαμβάνει αποστάσεις sprint (750m-20k-5k) και Ολυμπιακού τριάθλου (1500m-40k-10k).

Ο καιρός θα είναι ακόμη αίθριος, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και τον άνεμο στα δύο με τρία μποφόρ. Κατάλληλες συνθήκες για μια ευχάριστη βουτιά.

Τα λέμε εκεί!

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH