Ανάβαση Υμηττού 2018

Ο Νείλας παίρνει την πρώτη του νίκη στην ανάβαση Υμηττού.

Ο αθλητής του Αιόλου κλείνει τη σεζόν του με τον καλύτερο τρόπο, σε έναν αγώνα που του διέφευγε για χρόνια.

Με την ανάβαση Υμηττού – Πολυχρόνια έκλεισε η αγωνιστική σεζόν δρόμου και μαζί έκλεισε η περίοδος των αναβάσεων του Φθινοπώρου. Μια περίοδος πυκνή σε αγώνες και συναρπαστικές μάχες.

Ανάβαση Υμηττού 2018
Ο Τερματισμός του Τάκη Μπαλάσκα (Α.Ο. Αίολος) ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς ακόμα και αν δεν ανταγωνιζόταν αθλητή της κατηγορίας του. Κατέκτησε επάξια την τρίτη θέση στη μάστερ Γ. φωτο: Πέτρος Γκαζώνης.

Μεγάλες μάχες είχαμε και αυτή τη φορά, ιδιαίτερα στις κατηγορίες των παίδων και των ανδρών. Ενώ, μια πολλά υποσχόμενη μάχη στην κατηγορία μάστερ Β δεν ολοκληρώθηκε, με τον Κωνσταντίνο Γεράκη (Α.Ο. Θησέας) να αναγκάζεται σε εγκατάλειψη λόγω σκασμένου ελαστικού στα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα. Έτσι, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος (Α.Ο. Αίολος) πήρε μία άνετη νίκη μπροστά από τους Καβαλιεράτο (ΑΕΚ) και Καραγιαννίδη (Α.Σ. Πρόοδος).

Ανάβαση Υμηττού 2018
Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος (Α.Ο. Αίολος) μπαίνει πρώτος με διαφορά στην τελική φουρκέτα της ανάβασης Υμηττού για τη νίκη στη μάστερ Β. φωτο: Πέτρος Γκαζώνης.

Άνετη νίκη πήρε και ο πρωταθλητής του Π.Ο. Ζεύς, Μαρτίνος Μούτσιος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γρούβα (Πόρτο Λεόνε) και στην τρίτη τον Σκυλοδήμο (ΑΕΚ).

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την κατηγορία των παίδων, αφού Αρβανίτου (Α.Ο.Θησέας) και Αποστολόπουλος (ΟΦΝ. Ιωνίας) μπήκαν μαζί στα τελευταία χίλια μέτρα. Μόλις δεκαπέντε δεύτερα χώρισαν τους δύο αθλητές στη γραμμή του τερματισμού, με τον Νικηφόρο Αρβανίτου να καταφέρνει μια εξαιρετική νίκη.

Μπουλμέτης (ΑΣ.Αλφα Καλλιθέας), Γκίνης (Α.Ο.Θησέας) και Φασόη (Α.Ο. Ολυμπιακός Π.Χ.) πήραν τη νίκη σε μάστερ Α, μάστερ Γ και γυναίκες αντίστοιχα, χωρίς να απειληθούν έντονα από τους/τις αντιπάλους τους, ενώ στη μάστερ Δ είχαμε τον τερματισμό των αειθαλών Κουρμπέτη (Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας) και Περίδη (Παναθηναικός Α.Ο.).

Στην κατηγορία μάστερ γυναικών, μόνη γυναίκα που πήρε εκκίνηση και τερμάτισε επιτυχώς ήταν η Ευαγγελία -Γκέλυ- Χρυσού από τον κρητικό σύλλογο του ΠΟΗ Κάστρο, ενώ στον αγώνα έλαβαν μέρος και αθλητές άνευ αγωνιστικού δελτίου, με τον Αναστασόπουλο Αναστάσιο να κερδίζει τη 19-39 και τον Αθανασόπουλο Αλέξη τη 40+.

Ανάβαση Υμηττού 2018
Ο πιο δυνατός τερματισμός της φετινής ανάβασης Υμηττού ήταν αυτός για τη μάχη της τρίτης θέσης στη μάστερ Β’, μεταξύ Βασίλη Χατζόπουλου (Α.Ο. Θησέας) και Νίκου Καραγιαννίδη (Α.Σ. Πρόοδος) φωτο: Πέτρος Γκαζώνης.

Τέλος, στον αγώνα των ανδρών, η μάχη ξεκίνησε από νωρίς, με τους Χριστόπουλο (Magstadt), Γιαννούτσο (Π.Ο.Πατρών), Νείλα (Α.Ο. Αίολος) και Δάντο (ΠΕΣΑ Αστέρας) στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η στρατηγική της κάθε ομάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο, με τον Κρόνο Νίκαιας και τον ΠΕΣΑ να συνεργάζονται με στόχο την ανάδειξη του Μιχάλη Μαυρικάκη (Π.Σ.Κρόνος Νίκαιας) ή του Γιώργου Δάντου, νικητή των δύο πρώτων αναβάσεων του Φθινοπώρου. Εξαιρετική συνεργασία είχε και η ομάδα του Αιόλου, με τον Γιώργο Παπίδα να δίνει ρυθμό στα πρώτα μέτρα της κούρσας, τον Παναγιώτη Μαγδάνη να παρεισφρέει σε επιθέσεις και τον Τάκη Ξουρή να αποτελεί δεξί χέρι του Νείλα μέχρι τα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Η επίθεση που καθόρισε τον αγώνα, έγινε από τον Γιώργο Νείλα, πριν ακόμα το γκρουπ βγει από το δασωμένο τμήμα της ανάβασης. Ο Γιαννούτσος έδωσε μεγάλη μάχη για να καταφέρει να αναχαιτίσει την επίθεση και να βρεθεί στη ρόδα του Νείλα εντός των τελευταίων δύο χιλιομέτρων, ενώ πιο πίσω, ακολουθούσαν Χριστόπουλος και Ξουρής.

Στην τελευταία αριστερή φουρκέτα, Νείλας και Γιαννούτσος μπήκαν πρώτοι, με τους Ξουρή και Χριστόπουλο να χάνουν την τρίτη θέση από τον Μιχάλη Μαυρικάκη. Ο 24-χρονος αθλητής του Κρόνου Νίκαιας, κατάφερε μέσα στα τελευταία χίλια μέτρα να κλείσει μια διαφορά πενήντα μέτρων από τους προπορευόμενους, να περάσει τον Γιαννούτσο και να βρεθεί στη ρόδα του Νείλα, παίρνοντας τον ίδιο χρόνο τερματισμού με τον νικητή της ανάβασης (26’33”). Όσο εντυπωσιακή ήταν η νίκη του 38-χρονου αθλητή του Αιόλου, άλλο τόσο εντυπωσιακή ήταν και η ανατροπή του Μαυρικάκη, που κατάφερε μέσα σε χίλια μέτρα κερδίσει δύο πολύτιμες θέσεις. Στην τρίτη θέση, μισό λεπτό πίσω από τους δύο πρώτους, τερμάτισε ο Γιαννούτσος (27’02”), ενώ στην τέταρτη θέση με 27’27” βρέθηκε ο Τάκης Ξουρής.

Ανάβαση Υμηττού 2018
Ο Μίλτος Γιαννούτσος (Π.Ο. Πατρών) τερματίζει την ανάβαση Υμηττού σε 27’03». φωτο: Πέτρος Γκαζώνης.
Ανάβαση Υμηττού 2018
Νίκος Ζέγκλης και Γιώργος Δάντος έδωσαν τη δική τους μάχη για την ένατη θέση, με τον αθλητή του ΠΟΗ Κάστρο να φτάνει πρώτος στο νήμα. φωτο: Πέτρος Γκαζώνης.

Αναμφισβήτητα, ο Γιώργος Νείλας ήταν ο κυρίαρχος των φετινών αναβάσεων της Αττικής, με δύο πρώτες, δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση, σε πέντε αγώνες.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH