Γιώργος Μπούγλας @ tour of Quinghai Lake

Ο Μπούγλας τρυπώνει ξανά στη δεκάδα του Tour of Quinghai Lake.

Μετά από εννέα μέρες στην αφάνεια, ο νικητής του πρώτου ετάπ του ToQL μπαίνει ξανά στη μάχη του σπριντ.

Με τη νίκη του στο πρώτο κιόλας ετάπ του αγώνα της Άπω Ανατολής, ο Γιώργος Μπούγλας (Ningxia Sports Lottery – Livall Cycling team) εξασφάλισε μια επιτυχημένη παρουσία και μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του. Κερδίζοντας το πρώτο ετάπ, κέρδισε αυτόματα την κίτρινη φανέλα της γενικής και την πράσινη φανέλα των πόντων.

Γιώργος Μπούγλας
Tour of Qinghai Lake 2018, stage 1. Photo: Adrian Hoe.

Από εκείνη τη μέρα, τα πράγματα δεν έχουν πάει και τόσο καλά για τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και εκπρόσωπο της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δρόμου του 2014.

Μια γαστρεντερίτιδα, ασθένεια που φαίνεται πως έχει επηρεάσει και κάποιους άλλους αθλητές, τον ανάγκασε να καταβάλει υπερπροσπάθεια μόνο και μόνο για να τερματίσει τα ετάπ και να μείνει στον αγώνα. Η κατάστασή του έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν ξεκίνησε το 9ο ετάπ, απόστασης 175 χιλιομέτρων, χωρίς να φάει πρωινό, αλλά και χωρίς να φάει τίποτα στη διάρκεια της τετράωρης κούρσας. Τερμάτισε εμφανώς αδυνατισμένος στη 47η θέση, έχοντας πάρει τον ίδιο χρόνο με τον νικητή του ετάπ, τον Onur Balkan (Torku Sekerspor). Ο Balkan είχε τερματίσει στην τρίτη θέση του πρώτου ετάπ, με περισσότερο από ένα ποδήλατο διαφορά πίσω από τον Γιώργο.

Γιώργος Μπούγλας @ tour of Quinghai Lake
Παρουσίαση της ομάδας εν όψει του 11ου ετάπ του ToQL. Photos: Adrian Hoe & Sonoko Tanaka.

Η επόμενη ημέρα ήταν ημέρα ρεπό και ο Γιώργος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε εμπύρετη κατάσταση, όπου του χορηγήθηκε αντιβίωση.

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα παρά την κακή σωματική του κατάσταση, πλέον είχε τέσσερα ετάπ ευθείας για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Δύο ημέρες αργότερα και ενώ ακόμη φέρει έντονα τα συμπτώματα της ασθένειας, πάλευε στην πρώτη γραμμή για τη νίκη στο 11ο ετάπ. Στα τελευταία μέτρα, μια πτώση του συναθλητή του, του Tim Ariesen, έκανε τον Γιώργο να κοντοσταθεί για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, τα οποία του στέρησαν κάτι καλύτερο από την ένατη θέση. Ο Ολλανδός, του οποίο του κράνος κόπηκε στα δύο, διακομίσθηκε επί τόπου στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με ράγισμα στον ώμο. Ο Tim είχε καταφέρει να πάρει δύο τρίτες θέσεις στο 7ο και το 8ο ετάπ.

Γιώργος Μπούγλας @ tour of Quinghai Lake
Τερματισμός 11ου εταπ. Ο Γιώργος Μπούγλας είχε καθαρό πεδίο να κινηθεί, μα η πτώση του Ariesen και η ασθένεια του, δεν του επέτρεψαν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το καλό του πλασάρισμα.  Photos: Adrian Hoe & Sonoko Tanaka.

Χθες, ολοκλήρωσε το 12ο ετάπ, απόστασης 107 χλμ. στη 17η θέση πίσω από τον νικητή, Daniel López (Burgos-BH), ενώ σήμερα θα πάρει εκκίνηση στο 13ο και τελευταίο ετάπ του Tour of Quinghai Lake.

Πρόκειται για ετάπ τύπου circuit, με τρία ενδιάμεσα σπριντ (16ο, 47ο, 78ο χλμ.), με εκκίνηση και τερματισμό στη Lanzhou. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Γιώργου να επιβεβαιώσει το ταλέντο του, αλλά και το τελευταίο εμπόδιο στην ανάρρωσή του.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH