Ο Μπούγλας ξανά σε τροχιά βάθρου.

Στα πλαίσια της αγωνιστικής του προετοιμασίας με τα χρώματα της Ningxia Sports Lottery – Livall, ο Γιώργος Μπούγλας κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του διεθνές βάθρο για το 2019.

Ο 29χρονος Τρικαλινός έλαβε μέρος σε δύο μονοήμερους αγώνες κατηγορίας 1.2 στις 11 και 12 Μαΐου, κατακτώντας την έκτη και την τρίτη θέση. Πρόκειται για το Minsk Cup (176 χλμ) και το Grand Prix Minsk (147 χλμ) στα οποία όπως αναφέρει στη συνέχεια, έλαβε μέρος περισσότερο για να “δέσει” με την ομάδα παρά για το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα όμως ήρθε και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για έναν αθλητή που τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε καλές επιδόσεις μετά τον Ιούνιο. Δείχνει πως ο Γιώργος φέτος έχει δουλέψει με συνέπεια και συνέχεια.

Το βράδυ της Δευτέρας ταξίδεψε για την Κίνα και ενώ ακόμη προσπαθούσε να συνέλθει από το τζετ λαγκ, είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί στις απανωτές ερωτήσεις μου.

Π.Γ.: Μια έκτη και μια τρίτη θέση λοιπόν! Είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα; Τι έρχεται στη συνέχεια;

Γ.Μ. Ναι, είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί πήγαμε σε αυτό τον αγώνα για να βρεθούμε με την ομάδα και να οργανωθούμε. Να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να δοκιμάσουμε τον εξοπλισμό πριν τους επερχόμενους αγώνες στην Κίνα. Είχα το ελεύθερο να τρέξω προπονητικά αν θέλω, όμως είχα στο μυαλό μου ότι είμαι ο αρχηγός της ομάδας και επίσης είναι προ-Ολυμπιακή χρονιά. Είχα ανάγκη αυτές τις επιτυχίες, τόσο για να αποδείξω στην ομάδα μου ότι μπορώ να αντεπεξέλθω όσο και για τους πολύτιμους βαθμούς ενόψει Ολυμπιακών αγώνων.

Πήγα αρκετά προπονημένος αλλά όχι “έτοιμος” βάσει των προπονήσεών μου, γιατί με περιμένει ένα δυνατό training camp μέχρι τις 25 Μαΐου και το εξαήμερο Tour of Taiyuan (κατηγορίας 2.2) στην Κίνα.

Η ομάδα μου όπως και πέρυσι, έχει σαν στόχο το (σ.σ. δεκατετραήμερο) Tour of Quinghai Lake (σ.σ. κατηγορίας 2.HC) τον Ιούλιο και ήθελε να είμαστε λίγο πιο “δεμένοι” και πιο έτοιμοι, έχοντας βάλει ήδη μερικές αγωνιστικές μέρες.

Photo: Zhe Suen

Π.Γ.: Οπότε θα είσαι στην Κίνα μέχρι το τέλος του Μάη. Πλησιάζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τι σκέφτεσαι;

Γ.Μ.: Σίγουρα έχω στο μυαλό μου σαν στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Όπως όλοι πιστεύω.

Π.Γ.: Με τα καλά αποτελέσματα μπορεί να έρθει και μια πρόταση από δυνατότερη ομάδα. Θα σε ενδιέφερε ένα καλύτερο συμβόλαιο σε μια ομάδα στην οποία δεν θα είσαι ο μοναδικός αρχηγός;

Γ.Μ.: Από θέμα ομάδας είμαι ευχαριστημένος. Δεν θα ήθελα κάτι άλλο γιατί μου προσφέρουν τα πάντα. Ακόμα και από Pro Continental ομάδα να μου έκαναν πρόταση να πάω (σ.σ.η Ningxia Sports Lottery – Livall είναι κατηγορίας Continental) θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ. Το να είμαι ο σπρίντερ της ομάδας μου δημιουργεί σίγουρα μεγάλο άγχος, γιατί οι περισσότεροι αγώνες στην Ασία είναι τέτοιου στιλ και εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φέρει το αποτέλεσμα. Βέβαια, αυτό είναι και το κίνητρό μου για να αντεπεξέλθω, γνωρίζοντας ότι όλοι οι συναθλητές μου έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα και θα κάνουν τα πάντα για να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στον αγώνα.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τον Γιώργο τόσο στο Tour of Taiyuan, όσο και στο επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, για το οποίο βέβαια καμία πληροφόρηση τοποθεσίας δεν υπάρχει. Αν το τερέν έχει μικρές υψομετρικές διαφορές, φαίνεται πως ο Γιώργος θα έχει φέτος τα πόδια για μια εξαιρετική μάχη.

Όσο για το Tour of Quinghai Lake, εκεί ο Γιώργος πέρυσι κατάφερε να κερδίσει το πρώτο ετάπ και να δώσει στη χώρα μας μια τεράστια διάκριση. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει φέτος να επαναλάβει το επίτευγμά του ή και να το βελτιώσει.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH