Le Circuite-Nice

Καθολική επικράτηση του Θησέα στο Le Circuite-Nice

Με τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, η ομάδα του Ζωγράφου δικαιώθηκε για την επιλογή της να παρευρεθεί στον αγώνα της Νίκαιας την Κυριακή 29 Απριλίου.

Le Circuite-Nice
Η ομάδα του Α.Ο. Θησέα Ζωγράφου, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Απριλίου.

Πλατεία Σπαθά-Νίκαια. Μερικές μπαριέρες και μια ερυθρόλευκη κορδέλα φράζουν την κεντρική αρτηρία των δυτικών προαστίων. Η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη έχει “επιταχθεί” από τους αδύνατους με τα κολάν. Η άσφαλτος βράζει από τον πρώιμο καλοκαιρινό ήλιο και οι ανάσες αντηχούν βαριές στις εξόδους των αναστροφών.

Η διοργάνωση του Le Circuite-Nice ή αλλιώς του σιρκουί Νίκαιας, ανήκει στον νεόδμητο Ποδηλατικό Σύλλογο Πόρτο Λεόνε και τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και τελείτε με την υποστήριξη του καταστήματος Grouvas Bikes. Έχει ένα ιδιαίτερο φορμάτ, που θυμίζει αγώνα πίστας. Ανά τρεις γύρους από την εκκίνηση, οι τέσσερις πρώτοι αθλητές που περνούν τη γραμμή τερματισμού κερδίζουν 5-3-2-1 βαθμούς αντίστοιχα, με το τελευταίο σπριντ να δίνει διπλάσιους βαθμούς. Νικητής του αγώνα, αναδεικνύεται αυτός που στο τέλος της κούρσας έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς. Η πίστα αποτελείτε από δύο ευθείες 415 μέτρων, ενωμένες με δύο φουρκέτες 180 μοιρών. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα γύρω από τη διαχωριστική νησίδα της Γρηγορίου Λαμπράκη. Τόσο απλό, μα τόσο εξουθενωτικό.

Τέσσερις διαφορετικές κούρσες έλαβαν χώρα. Στις 10.00 δόθηκε η εκκίνηση της κατηγορίας Παίδων (15-16 ετών). Εκεί, η επικράτηση του Νικηφόρου Αρβανίτου (Α.Ο.Θησέας) ήταν καθολική. Οι μικροί κλήθηκαν να καλύψουν την απόσταση των 21,6 χλμ διαγράφοντας 24 γύρους της διαδρομής. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βαγγέλης Ντεγιάννης (Π.Ε.Σ.Α Αστέρας Ζωγράφου), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Πίνης (Γ.Σ. Μαρκοπούλου).

Le Circuite-Nice
Ο Νικηφόρος Αρβανίτου, έχει αποδείξει πολλάκις τα τελευταία χρόνια πως έχει τα προσόντα να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις 10.45 πήρε εκκίνηση η κατηγορία των Μάστερ, για 27 στροφές στην όλο και πιο ζεστή από τον ήλιο, Γρηγορίου Λαμπράκη. Τα αρχικά κλεισίματα και οι τακτικές γρήγορα έσβησαν υπό τον κίνδυνο τις επίθεσης των Γκίνη (Α.Ο. Θησέας), Ζαχαριάδη (Α.Ο. Θησέας) και Γούδα (Α.Σ. Ν. Βουτζά-Ραφήνας “Πρόοδος”). Οι τρεις τους έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας μέσα από στενή συνεργασία, με τον Ζαχαριάδη να αρκείτε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας του, πίσω από τον γρηγορότερο Παύλο Γούδα, στη Μάστερ Β. Ο Γιώργος Γκίνης για ακόμη μια φορά επικράτησε στη Μάστερ Γ, παίρνοντας και τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης Μάστερ. Στο γκρουπ των διωκτών, πιο δυνατός αποδείχθηκε ο Σγουράκης (Α.Σ. Άλφα), παίρνοντας τη νίκη στη Μάστερ Α.

Στις 11.30, ήταν η σειρά Γυναικών και Εφήβων να πέσουν στη μάχη της Γρηγορίου Λαμπράκη. Πιο γρήγορη στον αγώνα των γυναικών αναδείχθηκε η Βασιλική Βουτζαλή (Α.Σ.Άλφα), μπροστά από την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Δανάη Στρουμπούλη (DJR Cycling Team). Εξαιρετικά δυνατή ήταν και η Αθηνά Χατζηστύλη (Α.Ο. Θησέας) η οποία δυστυχώς έπεσε θύμα ενός κινδύνου που ελλόχευε από την αρχή της διοργάνωσης. Νερά, προερχόμενα από τις γύρω πολυκατοικίες είχαν βρει το δρόμο τους μέχρι τη μια εκ των δύο στροφών του αγώνα, κάνοντας την αναστροφή, ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτη υπόθεση. Ειδικά όταν έχεις να την αντιμετωπίσεις 24 φορές.

Le Circuite-Nice
Η κατηγορία των γυναικών, παρότι είχε μόλις εννέα συμμετοχές, δεν υστερούσε σε δυνατό ανταγωνισμό.

Στην κατηγορία των εφήβων, Μούτσιος (Ζεύς Ποδηλατικός Όμιλος), Λέλας (Π.Τ.Σ.Π. Πόρτο Λεόνε) και Παπαδογιωργής (Α.Ο. Θησέας) έδωσαν μεγάλη μάχη σε μια κούρσα που γρήγορα διαλύθηκε σε επιμέρους τμήματα. Με αυτή τη σειρά συμπλήρωσαν και το βάθρο της κατηγορίας, επίσης μετά από 24 στροφές αγώνα.

Στις 12.30 δόθηκε και η τελευταία εκκίνηση της ημέρας, αυτή της κατηγορίας Ανδρών/Νέων Ανδρών. Από την πρώτη κιόλας στροφή, η ομάδα του Θησέα, έχοντας την αριθμητική υπεροχή, έδειξε τις διαθέσεις της. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι το τρίτο σπριντ. Μια επίθεση του Τζαννή (Α.Ο Θησέας) σύντομα βρήκε ανταπόκριση σε επόμενη επίθεση του Γκαζώνη, φέρνοντας τους δύο συναθλητές στην κορυφή της κούρσας. Με τον Γιώργο Καλονιάτη, να μαρκάρει τους διώκτες του κυρίως γκρουπ, οι δύο απέκτησαν διαφορά ασφαλείας. Τα σπριντ μοιράστηκαν μεταξύ των δύο προπορευόμενων μέχρι την 30η στροφή. Πιο πίσω, ο Καλοννιάτης κρατούσε με ασφάλεια την τρίτη θέση της γενικής, φέρνοντας αντίσταση στα δυνατά σπριντ του Χατζηαγγελάκη (Π.Ο.Χ. Τάλως). Το τελικό σπριντ βρήκε νικητή τον Πέτρο Γκαζώνη, αθλητή του Θησέα και προπονητή του myathlete, με τους Τζαννή και Καλοννιάτη κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο το βάθρο της γενικής για τον Α.Ο. Θησέα Ζωγράφου.

Le Circuite-Nice
Ο Πέτρος, με τα χρώματα του myathlete στα πλευρά της φανέλας του Θησέα, πήρε από νωρίς «κεφάλι» στην κούρσα.

Η αυλαία έπεσε με τον ήλιο να θυμίζει Ιούνιο και το πρώτο Le Circuite-Nice να μπαίνει στην ιστορία ως επιτυχημένο, μα αδικημένο από πλευράς συμμετοχών.

Αποτελέσματα

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH