Κατερίνα Χλη: όλα συνδυάζονται αν το θες πραγματικά.

Μαμά δύο αγοριών ξεκίνησα να τρέχω όταν τα παιδιά ήταν στο λύκειο. Άφηνα τον έναν στην προπόνηση τον άλλον φροντιστήριο και για να μην γυρίσω σπίτι έκανα τρέξιμο. Με ξεκούραζε, με έκανε να ξεχνάω και πολλές φορές το μυαλό ταξίδευε μακριά

Έκανα 5χλμ μετά 10χλμ και κάποια στιγμή την περίοδο που ο μεγάλος μου γιος έδινε Πανελλήνιες αποφασίζει η παρέα του myathlete να τρέξει  τον μαραθώνιο στο Παρίσι. Άγνοια κινδύνου, σοβαρότητας μηδέν κλπ κλπ. Κάνω όλες μου τις προπονήσεις εν μέσω σοβαρών διαβασμάτων από τα παιδιά, κατάκοπη προσπαθώ να μην επηρεάσω την λειτουργία του σπιτιού και των παιδιών. Τον σύζυγο δεν τον αναφέρω διότι επιχειρηματίας και δρομέας δεν ενοχλούσε από κάποια στιγμή και μετά (έπεφτε ξερός για ύπνο)! Θα μπορούσα να γράφω ώρες για περιστατικά που έχουν συμβεί με το τρέξιμο . 

Κρατώ βιβλίο και μου λέει μάθημα ο μεγάλος μου γιος για τις Πανελλήνιες, το μυαλό στον μαραθώνιο. Το παιδί , αναλύει οικονομικά θέματα και εγώ κρυφά με χαρτάκι και μολύβι κάνω ανάλυση των χιλιομέτρων για τον μαραθώνιο. Με τσάκωσε, όμως ευτυχώς δεν κατάλαβε ποτέ τι ακριβώς υπολόγιζα.  

Στον δεύτερο μαραθώνιο που έκανα στην Αθήνα ήρθε ο μικρός μου γιός στο Χολαργό και με περίμενε. Ξεκίνησε λοιπόν μαζί μου κρατώντας ένα σακίδιο στην πλάτη να τρέχει την υπόλοιπη διαδρομή. Μου μιλούσε συνεχώς με ενθάρρυνε και εγώ ως γνήσια ελληνίδα μάνα (με συνεχώς βουρκωμένα μάτια) του έλεγα να προσέχει να μην ιδρώσει, να σταματήσει να πάρει το μετρό, να πιεί νεράκι, να φορέσει καπέλο. Ήταν τα πιο όμορφα χιλιόμετρα που έχω διανύσει . 

Η έντονη και πολυάσχολη καθημερινότητα μιας μητέρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σοβαρή προπόνηση και προσήλωση στο άθλημα. Εγώ όταν τελείωσαν τα παιδιά το σχολείο και μπήκαν στο πανεπιστήμιο τότε έμαθα να χειρίζομαι το GARMIN μου, τότε έμαθα να τρέχω με συγκεκριμένο pace. Όμως ποτέ δεν σταμάτησα να σκέφτομαι την ώρα της προπόνησης τι θα μαγειρέψω αύριο, μην ξεχάσω το καθαριστήριο, τη λίστα για τα ψώνια … 

 ‘Όλα συνδυάζονται και σπίτι και δουλειά και παιδιά και προπονήσεις !   

Κατερίνα Χλη.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH