Endomarch Run/Walk 2018 στις 16 Ιουνίου στον Πειραιά (5 – 10km Run – 2.5km Walk).

Μερικοί αγώνες είναι πιο σημαντικοί από άλλους, ακόμα και αν δεν κρύβουν από πίσω τους μεγάλες επιδόσεις, σημαντικές στιγμές ή την επίτευξη κάποιου προσωπικού στόχου. Για όλους εμάς, δε, τους ερασιτέχνες δρομείς – το έχω ξαναγράψει – που αγαπάμε το τρέξιμο απλά, οι αγώνες που έχουν μεγαλύτερη σημασία είναι εκείνοι που συνδέονται με κάποιο κοινωνικό σκοπό. Γιατί καλύτερο κι από το να τρέχεις είναι να τρέχεις για καλό σκοπό. Όταν, μάλιστα, ο καλός σκοπός συνδυάζεται και με κάτι από τα προαναφερθέντα ως μικρής σημασίας, τότε το αποτέλεσμα απογειώνεται. Κάπως έτσι έχει και η δική μου ιστορία με το Endomarch Run/Walk.

Πρωτοέτρεξα στον αγώνα αυτό τον Απρίλιο του 2016, στη Φιλοθέη, μια εβδομάδα πριν από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο του Ρόττερνταμ. Κίνητρο για μένα ήταν ο σκοπός: η ενημέρωση για την ενδομητρίωση. Βλέπετε, μια πολύ αγαπημένη μου φίλη, ένας δικός μου άνθρωπος, η Ανδριάνα, ταλαιπωρήθηκε από την ενδομητρίωση ώσπου να καταφέρει να γίνει η μαμά του Στέφανου. Αυτό, από μόνο του, ήταν αρκετό για να με κάνει να τρέξω τον αγώνα. Εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, ωστόσο, προερχόμενος από μια δυνατή γρίπη «τέσταρα» και τις δυνάμεις μου πριν από τον σημαντικό αγώνα που με περίμενε μια βδομάδα μετά. Για την ιστορία, και οι δυο αγώνες «βγήκαν», οι στόχοι επετεύχθησαν και αυτό με «έδεσε» ακόμα παραπάνω με τους ανθρώπους του Endomarch. Στο τέλος, μάλιστα, του αγώνα γνωριστήκαμε και – χωρίς να το πούμε καν μεταξύ μας – φτιάξαμε «συμμαχία». Έκτοτε, με έχουν στο νου τους και τους έχω κι εγώ (ελπίζω) στο δικό μου.

Ένα χρόνο αργότερα – πέρυσι δηλαδή – το Endomarch Run/Walk μετακόμισε στο «τωρινό του σπίτι», στον Πειραιά. Είχα μόλις επιστρέψει από έναν δύσκολο (όσο και απολαυστικό) μαραθώνιο στη Βοστώνη και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να λείψω από την εκκίνηση και από το σκοπό. Σα να ήθελε να μου ανταποδώσει τη συνέπεια, το Endomarch Run/Walk 2017 επιφύλασσε για μένα το καλύτερο δώρο: για πρώτη (και τελευταία) φορά στη «δρομική μου περιπέτεια» τερμάτισα πρώτος στη γενική της απόστασης των δέκα χιλιομέτρων. Ανέλπιστο. Έζησα κάτι που, όταν ξεκίναγα το τρέξιμο πριν από δώδεκα χρόνια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα. Ακου πρώτος… Έγραψα και για αυτό μάλιστα αφού πείστηκα προηγουμένως ότι δεν το είχα ονειρευτεί.

 

Φέτος, το Endomarch RUN/WALK επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος». Πάντοτε με την ίδια διάθεση, με το ίδιο πνεύμα, για τον ίδιο σημαντικό σκοπό. Θα είμαι εκεί, οπωσδήποτε. Ακόμα και αν δεν καταφέρω να τρέξω τελικά (ένας επίμονος τραυματισμός που με ταλαιπωρεί έχει αντίθετη γνώμη από μένα). Για την αγαπημένη μου φίλη την Ανδριάνα, για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ενδομητρίωση, για τους ανθρώπους της οργάνωσης που έχουν όραμα και διάθεση αλληλεγγύης, αλλά και για το κοινώς παραδεκτό: καλύτερο κι από το να τρέχεις είναι να τρέχεις για καλό σκοπό.

Ραντεβού στον Πειραιά, λοιπόν, στις 16 Ιουνίου για πέντε ή δέκα χιλιόμετρα τρέξιμο ή για δυόμιση χιλιόμετρα περπάτημα.

Δηλώσεις συμμετοχής: www.endomarch.gr/registration.php

 

Γιώργος Μυζάλης – υπεύθυνος επικοινωνίας myathlete.

 

ENDOMARCH RUN/WALK 2018.

Ο αγώνας και ο περίπατος στους δρόμους του Δήμου Πειραιά έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Αυτοσκοπός δεν είναι η πρωτιά και η διάκριση αλλά η στήριξή στη γυναίκα στα σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως είναι αυτό της Ενδομητρίωσης

Αντίστοιχοι αγώνες/πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο από το κίνημα Endomarch Worldwide! Έτσι μετά την επιτυχία του Endomarch Run/Walk το 2016 και την απρόσμενη προσέλευση κοινού το 2017 στο Endomarch Piraeus Night Run/Walk by Stoiximan.gr, η Ελλάδα στοχεύει και φέτος να ενημερώσει δυναμικά το ευρύ κοινό, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τις Ελληνίδες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της Ενδομητρίωσης αλλά και όλους, άντρες-γυναίκες που απλά θέλουν να συνδράμουν σε αυτόν τον σκοπό!

Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί στο «Piraeus EndoNight Run/Walk», στο ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, να στηρίξουμε το παγκόσμιο κίνημα κατά της Ενδομητρίωσης και να στείλουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης για την γυναικεία υγεία!

Ελάτε να σπάσουμε τη σιωπή για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις!

Που πάνε τα έσοδα του Αγώνα;

Η AWARE στοχεύει να στηρίξει με τα έσοδα του Run/Walk έμπρακτα και σε διάρκεια την Υγεία των Γυναικών και τις Χρόνιες Γυναικολογικές Παθήσεις στην Ελλάδα.

H AWARE επιθυμεί να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα:

  • Προγράμματα ενημέρωσης νέων γυναικών 20 – 39 ετών.
  • Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις σε χώρους εργασίας, μαθήτριες 3ης Λυκείου κ.α.
  • Τη δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης πασχόντων για καθοδήγηση
  • Οργάνωση ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων για τις ενδιαφερόμενες, για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τη καθημερινότητα τους, τη ζωή τους (ψυχολογία, διατροφή, άσκηση)
  • Στόχος της AWARE είναι να προσεγγίσει με την ίδια δυναμική και άλλες χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, για τις οποίες υπάρχει άγνοια ή παραπληροφόρηση, όπως οι γυναικολογικές κακοήθειες με έμφαση τον καρκίνο του ενδομητρίου, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και των καρκίνο ωοθήκης (ειδικά για τις πάσχουσες αναπαραγωγικής ηλικίας).

 

 

 

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH