Χαρά Σκουλαρίκη: μια μαμά – δρομέας κυνηγάει τα όνειρά της.


Μια εργαζόμενη ελεύθερη επαγγελματίας μαμά νομίζει πως κάνει προπόνηση και είναι χαρούμενη


Τρέχω από πάντα, ή τουλάχιστον σχεδόν από πάντα. Η μόνη περίοδος που με θυμάμαι να μην τρέχω είναι στην εγκυμοσύνη. Τότε, ναι, έκανα την επανάστασή μου και κάθισα να κλωσήσω το χρυσό μου, το πολύτιμο αυγό μου. 


Φέτος γιορτάζω τη γιορτή της μαμάς για δεύτερη χρονιά. Και σε λίγες μέρες από τη γιορτή της μητέρας θα τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο μετά από τρία χρόνια. Ένας μαραθώνιος αφιερωμένος στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, και στις μαμάδες τους, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.


Πέρσι το σεπτέμβρη, κανα μήνα δυο πριν αποθηλάσω, έστειλα μήνυμα στην Καρολίνα ( Σκούρτη) να με αναλάβει, να βάλουμε στόχους, να φτιάξουμε πρόγραμμα. Και τα καταφέρνουμε, στο περίπου τέλος πάντων. Τα καταφέρνουμε γιατί είναι κορυφή η κόουτσ ( το ήξερα αυτό, από τότε που χτιζότανε το my athlete και συμμετείχα στην ομάδα «ανοίγοντας» την υπηρεσία του my nutrition), αλλά και γιατί το οικογενειακό μου πλαίσιο με υποστηρίζει όσο γίνεται. Ελεύθερη επαγγελματίας μαμά δρομέας.

Ε, εντάξει, δεν είναι πάντα εύκολα. Δεν είναι όμως δύσκολα, και το χρωστάω αυτό στο Σωτήρη ( ο μπαμπάς) και στους γονείς μου. Πλέον τρέχω 3 φορές την εβδομάδα, άυπνη συνήθως μια και βγάζουμε δόντια ή αρρωστήσαμε ή είδαμε εφιάλτη ( οικογενειακώς, στον πρώτο πληθυντικό). Και στοχεύω να κατεβάσω το χρόνο μου στο μαραθώνιο, να κάνω ρεκορ. Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει αυτό το «με καλή θέληση όλα γίνονται». Θέλει οργάνωση, αυτοσυγκέντρωση, θυσίες, συμβιβασμούς, τύχη. Είναι και αυτή η αγκαλιά, ατελείωτη πολλές φορές, για καληνύχτα, που αχ!, ίσως να μην αναιρεί την κούραση, κάνει όμως τη ζωή τόσο μα τόσο ωραία! Είμαι περήφανη όπως τα έχω καταφέρει. Και μεγαλώνοντας ο γιος μου εύχομαι να είναι κι εκείνος. 

Μανούλες, Χρόνια μας Πολλά! 

Χαρά Σκουλαρίκη

Η Χαρά Σκουλαρίκη είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος και Nutrition Coach των adidas Runners Athens. 
Στις 26/5 τρέχει στο Μαραθώνιο του Εδιμβούργου με φιλανθρωπικό σκοπό υποστηρίζοντας το έργο της ΕΛΕΠΑΠ : 
Τραπεζικός Λογαριασμός ΕΛΕΠΑΠ :
Τράπεζα Πειραιώς, IBAN: GR GR93 0171 6390 0066 3914 4911 957
Αιτιολογία: RUN 

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH