Ακόμα χωρίς συμβόλαιο ο αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη βάθρα για τον Χανιώτη Πρωταθλητή, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης βρίσκεται ακόμη χωρίς συμβόλαιο για το 2020.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νάσος Τριανταφύλλου

Είναι ο αθλητής που συνεισέφερε τα μέγιστα στη συγκομιδή βαθμών για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, ενώ προσέθεσε στο παλμαρέ του μια ακόμη φανέλα πρωταθλητή Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση (έχει πλέον τρεις), νίκη στη γενική του Γύρου Αιγύπτου και του βουλγαρικού «In the Steps of Romans», δύο νίκες στον Γύρο Μαρόκου και πολλές ακόμη διακρίσεις.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου 2018. Φωτογραφία: Νάσος Τριανταφύλλου/The Cycling Journal

Οι αγωνιστικές του ημέρες με τα χρώματα της εθνικής ομάδας φέτος ήταν πολλές και κλήθηκε μετά το καλοκαίρι να συμπληρώσει το αγωνιστικό του καλεντάρι για λογαριασμό της TartelettoIsorex, με την οποία αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας τραυματισμός τον εμπόδισε να είναι όσο ενεργός χρειαζόταν και η ελλιπής αγωνιστική του παρουσία με τα μαυροκίτρινα, ήταν που έδωσε το πάτημα στον μάνατζερ της ομάδας να τον αφήσει εκτός συμβολαίου.

«Έχω επικοινωνία με ομάδες, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να δώσουν μισθό , σίγουρα θα έχουν καλό καλεντάρι που θα με βοηθήσει να είμαι έτοιμος (για τη νέα σεζόν), αλλά θέλω τουλάχιστον να ψάξω ομάδα που θα μπορεί να μου δώσει χρήματα.»

Από την άλλη και ο Πολυχρόνης είχε στρέψει το βλέμμα του από νωρίς σε άλλη ομάδα, αφήνοντας τη μοίρα του στα χέρια ενός μη ικανού, όπως αποδείχτηκε, «συνδέσμου», λόγω προσωπικών προβλημάτων. Όταν τελικά ο «σύνδεσμος» βρέθηκε εκτός ομάδας, εκτός βρέθηκε και ο Πολυχρόνης, προσπαθώντας μόνος να καταφέρει, μάταια, κάποια συμφωνία.

«Μετά προσπάθησα από μόνος μου να επικοινωνήσω με κάποιες Pro Continental ομάδες, αλλά ο μόνος που απάντησε ήταν ο (Jean-René) Bernaudeau της Direct Energie. Μου είπε ότι είχε κάνει ήδη την επιλογή του για τους αθλητές του 2020. Ήταν μέσα Οκτώβρη.»

Tour of Hainan 2017. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης με τα χρώματα της RTS Racing Team μετά από πτώση στο 5ο ετάπ.

Πλέον, η πιθανότερη εκδοχή βρίσκει τον Πολυχρόνη να αγωνίζεται χωρίς μισθό σε κάποια ομάδα της Γαλλίας ή του Βελγίου, χωρίζοντας τους αγώνες του σε δεκαπενθήμερα μπλοκ και ταξιδεύοντας επί τούτου από τα Χανιά για να λάβει μέρος. Ας μην ξεχνάμε πως η Ολυμπιάδα είναι μόλις λίγους μήνες μακριά και ο Πολυχρόνης είναι ο βασικός υποψήφιος για να λάβει μέρος στον αγώνα δρόμου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθεί κάποιος χορηγός, διατεθειμένος να βοηθήσει τον Έλληνα Πρωταθλητή όπως έγινε και το 2015 στο Richmond, όπου η George Enterpraises , η Fleet Complete και η The Pappas Post συνέβαλαν στα έξοδα της αποστολής του.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH