Το Εργαστήριο

Το εργαστήριο του myathlete

Το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο έγκυρα και σύγχρονα μηχανήματα μέτρησης και αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης. Ειδικεύεται στην εργομέρηση αθλητών και αθλουμένων από τον χώρο του κλασικού αθλητισμού (μαραθωνοδρόμοι, δρομείς αντοχής, σπρίντερ και άλτες), της ποδηλασίας (πίστας και δρόμου), καθώς και αθλημάτων που η φυσική κατάσταση προσδιορίζει σημαντικά την απόδοση όπως ιστιοπλοΐα, τέννις, ξιφασκία, πολεμικές τέχνες κλπ. Ο επιστημονικά υπεύθυνος και εργομέτρης του εργαστηρίου Νίκος Δημητριάδης M.Sc.,  έχει μεγάλη εμπειρία στην εργομέτρηση αθλητών υψηλού επιπέδου αλλά και αθλουμένων που σκοπό έχουν την βελτίωση της απόδοσής τους ή την προαγωγή της υγείας τους.

Χώρος

Το εργομετρικό κέντρο βρίσκεται στα νότια προάστια επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 83 στην Γλυφάδα. Συγκεκριμένα στεγάζεται εντός του γυμναστηρίου Holmes Place, σε ένα αυτόνομο σύγχρονης αισθητικής κτίριο, εναρμονισμένο άψογα με το φυσικό περιβάλλον.

Η Ιστορία του Εργομετρικού Κέντρου

Ο Νίκος Δημητριάδης δραστηριοποιείται στις εργομετρήσεις αθλητών και αθλουμένων από το 1995. Η πρώτη του επαφή ήταν το 1992 στο τελευταίο έτος του Πανεπιστημίου, κυρίως με υπαίθριες μετρήσεις σε αθλούμενους δρομείς αντοχής. Μετέπειτα και κατά την περίοδο των σπουδών του στο εξωτερικό (Μ. Βρετανία, 1993-1994), πραγματοποίησε πλήθος εργομετρικών αξιολογήσεων σε αθλητές – δρομείς υψηλού επιπέδου προκειμένου να πραγματοποιήσει την μεταπτυχιακή του διατριβή (επίδραση μεθόδων επαναφοράς στην διαλειμματική προπόνηση).

Από το 1995 ξεκινώντας ως βοηθός και αργότερα ως συνεργάτης του καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο Ηλία Ζαχαρόγιαννη πραγματοποιεί ανελλιπώς εργομετρήσεις σε δρομείς, ποδηλάτες, ποδοσφαιριστές και αθλητές διαφόρων αθλημάτων. Συνεργάζεται με το εργομετρικό κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου και το εργομετρικό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αποκτώντας ακόμη περισσότερη εμπειρία στον τομέα της αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης. Κατά την περίοδο αυτή αποκτά και προπονητική εμπειρία με δρομείς και ποδηλάτες κυρίως, τους οποίους και καθοδηγεί.

Από το 1997 με συνεργάτη τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη αποκτά το δικό του εργομετρικό με έμφαση εκτός από την αξιολόγηση της απόδοσης και στην προπονητική καθοδήγηση αθλητών και αθλουμένων.

Το διάστημα από το 2003 ως και το 2008 απασχολείται αποκλειστικά με τις εργομετρήσεις των αθλητών, δρομέων ημιαντοχής – αντοχής της Εθνικής ομάδας στίβου της οποίας ήταν και προπονητής. Σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να παντρέψει πλήρως τα εργομετρικά αποτελέσματα με την προπόνηση, καταφέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην ημιαντοχή-αντοχή-το βάδην και το μαραθώνιο.

Από το 2009 μέχρι και το 2013 συνεχίζει στο δικό του κέντρο Εργοδιάγνωση(ς) με συνεργάτη τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη και τον Ευάγγελο Ρουσόπουλο να προσφέρει στην αθλητική κοινότητα εργομετρικές και προπονητικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Κατά την περίοδο αυτή συνεργάζεται εργομετρικά και προπονητικά με πληθώρα αθλητών-αθλούμενων ομοσπονδίες και Εθνικές ομάδες καθώς και με γυμναστήρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Εθνική ομάδα στίβου
  • Εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας.
  • Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας.
  • Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας της Ρωσίας
  • ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των κατηγοριών
  • Holmes Place Γυμναστήρια

Αλλά και ειδικότερα με τους αθλητές:

  • Σοφία Μπεκατώρου (Ολυμπιονίκης – ιστιοπλοϊα)
  • Χρήστο Βολικάκη (Παγκόσμιος Πρωταθλητής – ποδηλασία), (Νο 1-3 τα τελευταία 5 χρόνια στην παγκόσμια κατάταξη, 9ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012)
  • Βούλα Κοζομπόλη (Ολυμπιονίκης – πόλο)
  • Καλλιόπη Αστροπεκάκη (Μαραθώνιος 2:38.27, 29η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μόσχα 2013).

Επιπλέον όλη αυτήν την περίοδο το εργομετρικό κέντρο συνεργάζεται με αθλητές από το τέννις, την ξιφασκία, τις πολεμικές τέχνες, την κωπηλασία, την γυμναστική, τις καταδύσεις, το τρίαθλο, την πετοσφαίριση, το μπάσκετ, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κολύμβηση, το μοντέρνο πένταθλο, την χειροσφαίριση κλπ.

Τοποθεσία

Στεγάζεται εντός του γυμναστηρίου Holmes Place

Γρηγορίου Λαμπράκη 83, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 2109690096 – 6974372004

Web: www.myathlete.gr

Εργαστήριο

e1
e2
e1
e2

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH