Καρολίνα Σκούρτη

karolina-skourti

Καρολίνα Σκούρτη

Running coach

Καρολίνα Σκούρτη

Running coach
Η Καρολίνα Σκούρτη M.Sc., είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στους  δρόμους του κλασικού αθλητισμού και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης». Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά πέρασε την παιδική της ηλικία στη γενέτειρα πόλη της μητέρας της το Graz της Αυστρίας. Με την επιστροφή στην Αθήνα, στην ηλικία των 9 ετών και με την πρώτη επίσκεψη στο γήπεδο του Πανιωνίου ΓΣΣ, ήξερε ότι ο στίβος θα ήταν το αγαπημένο της άθλημα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας για 16χρόνια στα 400μ., 800μ. και 1500μ., με συμμετοχή σε βαλκανικούς και μεσογειακούς αγώνες, διεθνείς συναντήσεις, ευρωπαϊκά κύπελλα καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997. Υπήρξε κάτοχος πανελληνίων επιδόσεων κλειστού στίβου στα 400μ. και στο Πένταθλο Νεανίδων και δύο φορές στα 800μ. γυναικών. Οι πιο σημαντικές της επιτυχίες στα 1500μ. είναι η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (1997), η 4η στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι (1997) και οι δύο πρώτες Βαλκανικές νίκες στον κλειστό (1995) και ανοιχτό στίβο (2001).

Από το 1989 έως το 2002 ασχολήθηκε με τη διαιτησία της καλαθοσφαίρισης, όπου και έγινε η πρώτη Ελληνίδα Διεθνής και Διαιτητής Α1 κατηγορίας Ανδρών.

Εργάζεται ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε δημόσια δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από το 1995 και τη χρονιά 2016-2017 ως υπεύθυνη της ομάδας φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας. Την τριετία 2005-2008, εργάστηκε με απόσπαση σε νηπιαγωγείο-δημοτικό σχολείο στη Φλόριδα, ΗΠΑ, όπου καθιέρωσε τα προγράμματα: Family in P.E. Day (ημέρα οικογενειακής συμμετοχής στο μάθημα της φυσικής αγωγής), P.E. Class of the month (τάξη του μήνα στη Φ.Α.) και 12min in school running program (δωδεκάλεπτο πρόγραμμα τρεξίματος).

Είναι προπονήτρια κλασικού αθλητισμού – δρόμων με διακρίσεις των αθλητών-τριών της σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών και το 2011-12 υπήρξε υπεύθυνη φυσικής κατάστασης της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης Α.Ο. Τραχώνων, η οποία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην Α2 κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει μαζί με τα μέλη της ομάδας του my athlete που προπονεί σε αγώνες δρόμου από 5χιλιόμετρα έως και Μαραθώνιο.

  • Εμπνεύστρια του motto μας: Dream it…Believe it…Run it…
  • Αθλητική εμπειρία: 19 χρόνια
  • Προπονητική εμπειρία: 15 χρόνια

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH