Δημητριάδης Νίκος

Dimitriadis-Nikos

Νίκος Δημητριάδης

Επικεφαλής εργομετρικού κέντρου – προπονητής. 

Νίκος Δημητριάδης

Επικεφαλής εργομετρικού κέντρου – προπονητής
Ο Νίκος Δημητριάδης (1970), M.Sc., είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Εργοφυσιολόγος. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΦΑΑ, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μ. Βρετανία στο αντικείμενο της Φυσιολογίας της Προπόνησης με έμφαση στην αντοχή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Διετέλεσε Εργομέτρης της σχολής Ικάρων και από το 1997 μέχρι το 2013 υπήρξε εργομέτρης στο Εργομετρικό Κέντρο Εργοδιάγνωση. Την περίοδο 2000-2009 υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής στην ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ (κλασικός αθλητισμός), ενώ την περίοδο 2005-2009 υπήρξε υπεύθυνος επιμόρφωσης των ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών της χώρας για θέματα ημιαντοχής – αντοχής – μαραθωνίου και βάδην και το 2008-2009 υπήρξε τομεάρχης αντοχής στην ομοσπονδία του Σεγας. Μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα ήταν το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την αθλήτρια Αθανασία Τσουμελέκα. Επίσης το 2011 κέρδισε Ασημένιο Μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς αγώνες στην Ολλανδία στην Ποδηλασία Πίστας στο αγώνισμα του Κέιριν (Ολυμπιακό αγώνισμα) με τον αθλητή Χρήστο Βολικάκη. Επιπλέον το 2003 κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαικούς αγώνες Νέων ανδρών και γυναικών (Πολωνία) με την Αθανασία Τσουμελέκα και τον Γιάννη Κανελόπουλο (10km). Υπήρξε ο προπονητής πολλών αθλητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 του 2004 και του 2008 (8 σε Ολυμπιακούς αγώνες – Ιακώβου Χ, Πολιά Ν., Ζαμπέλη Β., Στρουμπάκου Π., Καστάνη Σ., Κοκκότου Χ.), και πολλές ακόμα διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πανευρωπαικούς αγώνες. Το 2003 με τον αθλητή του Νίκο Πολιά πέτυχε 2:13.46 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Παρίσι, Γαλλία) και το 2013 με την αθλήτριά του Καλλιόπη Αστροπεκάκη 2:38.27 στο διεθνή Μαραθώνιο του Παρισιού.

Τα έτη 2009-2010 υπήρξε εργοφυσιολόγος και προπονητής φυσικής κατάστασης του πληρώματος Ιστιοπλοΐας της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Από το 2010 είναι εργοφυσιολόγος του Παγκόσμιου πρωταθλητή (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, και 9ο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012) Χρήστου Βολικάκη. Μαζί του έχει κερδίσει πληθώρα μεταλλίων με κυριότερα το χρυσό μετάλλιο στο Κέιριν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίστας στην Αστανά του Καζακστάν. Το 2011-2012 ήταν εργοφυσιολόγος και υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης του πληρώματος Ιστιοπλοΐας της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας (Skudina Ekaterina, team). Μαζί τους κέρδισε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαϊάμι της Αμερικής καθώς και την 8η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Περθ της Αυστραλίας. Από το 2011 είναι συνιδρυτής και Υπεύθυνος προπονητής και Εργομέτρης του Running Club των γυμναστηρίων της Holmes Place (αθήνα-μαρούσι-γλυφάδα).

Επίσης ασχολείται με την προπονητική μαραθωνοδρόμων σε όλες τις βαθμίδες του αθλητισμού, καθώς επίσης με την προετοιμασία αθλητών ποδηλασίας και τριάθλου.

Επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι η προπόνηση στο υψόμετρο όπου έχει περάσει και πολλούς μήνες προπονητικών συγκεντρώσεων και η επίδραση των υδατανθράκων στην απόδοση σε αθλήματα αντοχής. Ακόμα η προπόνηση δύναμης σε ποδηλάτες, καθώς και η επίδραση της αντοχής στην απόδοση σε άλλα αθλήματα (τέννις, πολεμικές τέχνες, ομαδικά). Άλλα ενδιαφέροντα είναι το τρέξιμο, το ποδήλατο και η πεζοπορία στο βουνό. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Υπήρξε αθλητής των 800μ στο παρελθόν ενώ τα τελευταία χρόνια τρέχει Μαραθώνιο.

  • Τίτλος: Επικεφαλής εργομετρικού κέντρου – προπονητής
  • Ειδικότητα: Φυσιολογία της Προπόνησης με έμφαση στην αντοχή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.
  • Εμπειρία: 25 Χρόνια
0
Βραβεία
0
Χρόνια Εμπειρίας
0
Αθλητές - Ασκούμενοι

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH