Γιώργος Διαλεκτός

george dialektos

Γιώργος Διαλεκτός

Προπονητής ορεινού τρεξίματος

Γιώργος Διαλεκτός

Προπονητής ορεινού τρεξίματος
Ο Γιώργος Διαλεκτός γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1984 και πρωτοήρθε σε επαφή με τον αθλητισμό, και πιο συγκεκριμένα το μπάσκετ, σε ηλικία έντεκα (11) ετών. Από τα δεκατέσσερά (14) του χρόνια στράφηκε στον κλασικό αθλητισμό με εξειδίκευση στους δρόμους αντοχής και πιο συγκεκριμένα στο στηπλ. Είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ παίδων στα 2.000μ. στηπλ με 5.52.64 από το 2001 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ουγγαρία. Στο παλμαρέ του έχει μια 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2003 στην Κωνσταντινούπολη και μια 1η θεση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2011 στο Ο.Α.Κ.Α. αμφότερες στο αγώνισμα των 3.000μ. στηπλ.

 

Από το 2012 μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστεί σε αγώνες trail με εξειδίκευση στις αποστάσεις 20 – 30 χιλιομέτρων. Η επαφή του με τους αγώνες βουνού κρατάει από πολύ παλαιά, όταν ακόμα ήταν αθλητής του στίβου και συμμετείχε σε αγώνες περιπέτειας όποτε βρισκόταν εκτός προετοιμασίας. Έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα βουνού το 2010, σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ, όπου κατέκτησε τη 2η θέση.

Έχει να επιδείξει σημαντικές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες βουνού: το 2015 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βουνού στο Gap της Γαλλίας και στο Extreme Skyrace Limone στη λίμνη Sul Garda. Το 2016 συμμετείχε στο Buff Epic Trail (τελικός Skyrunning Championship) στα Πυρηναία στα σύνορα Ανδόρρας – Ισπανίας, ενώ το 2017 πήρε την 4η θέση στον Eco Marathon στα Καρπάθια της Ρουμανίας. Φέτος (2018), τερμάτισε 10ος στο απαιτητικό Val Del Congost (23 km trail) στην Ισπανία.

Έχει συμμετάσχει σε όλους τους ελληνικούς trail αγώνες αποστάσεων μέχρι 45 χιλιομέτρα έχοντας πολλά ρεκόρ διαδρομής. Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια είναι προπονητής στο trail και οι αθλούμενοί του σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες και συνεχόμενα προσωπικά ρεκόρ στους αγώνες που συμμετέχουν.

 • 0
  Βραβεία
  0
  Χρόνια Εμπειρίας
  0
  Αθλητές - Ασκούμενοι

  START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH