Βάθρα σε Ομφάλιο 2017 και Γύρο Νεμέας, για την ομάδα του myathlete.

Omphalio 2017, Medio Fondo Ορχομενός και Grand Fondo Δελφοί

Η έβδομη χρονιά διοργάνωσης του Ομφάλιου είχε μια ειδοποιό διαφορά από τις προηγούμενες. Ο γνωστός για τη δυσκολία του, αγώνας, πήρε μορφή Grand Fondo. Πρόκειται για ένα είδος διοργανώσεων στα πλαίσια της “ποδηλασίας για όλους”, που βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

Χατζόπουλος Βασίλης (Α.Ο. Θησέας), Κολιός Βασίλης (ΠΕΛΟΤΟΝ) και Παπαζήσης Βασίλης, (Ν.Π.Ο.Χαλκίδας), βρέθηκαν εκεί και αγωνίστηκαν με διακρίσεις, τόσο στον Ορχομενό, απόστασης 83 χλμ. όσο και στους Δελφούς, απόστασης 126χλμ.

Συγκεκριμένα, στον Ορχομενό, την τρίτη θέση στην κατηγορία τους κατέλαβαν οι Κολιός και Παπαζήσης, ενώ τη δεύτερη θέση στη δική του κατηγορία πήρε ο νεοεισαχθείς στο άθλημα, Χατζόπουλος.

Ο Βασίλης Κολιός, παρά τα μηχανικά προβλήματα που χαρακτήρισαν το διήμερό του, κατάφερε να έχει συνεχή παρουσία στο βάθρο των νικητών.

Το επόμενο πρωί στους Δελφούς, οι αθλητές έπρεπε να έχουν ανακάμψει από την προσπάθεια του προηγούμενου απογεύματος και να τα βάλουν με τις ανηφόρες της Δαύλειας και της Αράχοβας, στο δρόμο τους για το μουσείο του ομφαλού της γης. Χαρακτήρα έδειξε ο Βασίλης Κολιός που κατάφερε να βρεθεί και πάλι στο βάθρο, μια θέση ψηλότερα από την προηγούμενη ημέρα και να τα βάλει με τον μεγαλύτερο εχθρό του, τις κατηφόρες. Στην τρίτη θέση κατάφερε να βρεθεί ξανά ο Χατζόπουλος, ενώ ο Παπαζήσης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση χωρίς όμως να καταφέρει να επαναλάβει την επιτυχία του Σαββάτου.

9ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας

Την Κυριακή διοργανώθηκε από την Π.Ε.Π.Α. ο καθιερωμένος πλέον, αγώνας της Νεμέας, στη μνήμη του Κώστα Ράπτη.

Η διαδρομή απόστασης 73,7 χλμ. με εκκίνηση στο δημαρχείο Νεμέας, πέρασμα από τον υδροβιότοπο της λίμνης Στυμφαλίας (όπου μια εβδομάδα νωρίτερα βρέθηκαν οι Γκαζώνης και Τότσικας) και τερματισμό στα Αηδόνια, είναι χαρακτηριστική της γοητείας που πρέπει να φέρει κάθε ποδηλατική διοργάνωση.

Καμβίσσης, Λιαδάκης και Ευαγγελίου, από την προπονητική ομάδα του myathlete, βρέθηκαν στη Νεμέα και έδειξαν σε αρκετά καλή κατάσταση. Ο συνήθης ύποπτος πια, Κωνσταντίνος Ευαγγελίου, “χτύπησε” ξανά, με ένα δυνατό finish στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης (πρώτη Μάστερ Α), πίσω από τον συναθλητή του και βετεράνο του αθλήματος, Δημήτρη Δημητρακόπουλο. Τα επίσημα αποτελέσματα εκκρεμούν λόγω διοργανωτικών διαδικασιών. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα του κυπέλου της ΠΕΠΑ, Νικήτας Φράγκος.

Στη Νεμέα κληρώθηκε και ο δεύτερος τυχερός για μία δωρεάν εργομέτρηση στο εργαστήριο του myathlete, Βαλάντης Φιλιακούδης!

Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίου, παραδίδει τον Βαλάντη Φιλιακούδη το δώρο του. Μια δωρεάν εργομέτρηση στο εργαστήριο του myathlete.
photo: Petros Gkotsis/Mbike

Ατομική χρονομέτρηση Αγίου Σουλά, Ρόδος

Το νησί των ιπποτών, απομακρυσμένο από τα δρώμενα της ηπειρωτικής Ελλάδας, είχε τη δική της διοργάνωση αυτή την Κυριακή. Ο ποδηλατικός όμιλος “Ροδήλιος”, διεξήγαγε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 18 χλμ. με δυνατότητα συμμετοχής αθλητών “OPEN”, μεταξύ άλλων. Εκεί βρέθηκε ο δικός μας, Γιάννης Παραπόλας με μία ιδιαίτερα ικανοποιητική εμφάνιση, πίσω από την πρωταθλήτρια Ελλάδας και “μετρ” του αγωνίσματος, Τσαβαρή Ελένη.

 

Sponsored by: Garmin Greece, ASICS Greece, HIGH5 Nutrition Greece, Terranova – Bionat

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH