Ανάβαση Ομπλού: Τερματισμός με κομμένη την ανάσα

Θησέας, ΠΑΟ, Κορινθιακός και ΠΟΠ στην κορυφή των βάθρων.

Μια ανάβαση ποτέ δεν αποτελεί εύκολο αγώνα, όμως η ανάβαση Ομπλού, που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, είχε τερέν για δυνατά πνευμόνια.
Με προ-εκκίνηση από τον Μώλο Αγίου Νικολάου έως την Αχαΐα Κλάους (10 χλμ.), οι αθλητές έκαναν μια ομαλή προθέρμανση και μπήκαν δυνατά στην ανάβαση του όρους Ομπλός. Το Όρος Ομπλός είναι τμήμα ενός σύνολου βουνών που αποτελούν προέκταση του Παναχαϊκού όρους στα δυτικά και νοτιοδυτικά του και διαχωρίζονται από τον κύριο όγκο του από τον ποταμό Γλαύκο.

Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών

Οι συνεχείς εναλλαγές στην κλίση του εδάφους, δελεάζουν τον αναβάτη να ακολουθήσει δυνατότερούς του, σε ένα τέμπο που φυσιολογικά δεν αντέχει. Στα σημεία με κλίση μεγαλύτερη του 10%, το κολλητήρι δεν έχει πλέον καμία επίδραση και εκεί ο αναβάτης αναγκάζεται ξανά να ξεπεράσει τον εαυτό του για να μην χάσει επαφή. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα ανηφορικό τερματισμό, έκαναν τις ανάσες των αθλητών να αντηχούν στους πρόποδες του Παναχαϊκού.

Βάθρο κατηγορίας ανδρών ελίτ.

Στην κατηγορία των ανδρών ελίτ, νικητής αναδείχθηκε -μετά από μάχη με τον Εμιλιάνο Βίλλα (U.C Albenasienne)- ο Τάσος Κουμπέτσος του Παναθηναϊκού. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο προπονητής μας, Πέτρος Γκαζώνης (Α.Ο.Θησέας) συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του στις τελευταίες αναβάσεις του Φθινοπώρου.

Βάθρο κατηγορίας μάστερ Δ.

Στην κατηγορία μάστερ Δ, νικητής αναδείχθηκε ο αειθαλής, Κανέλλος Κανελλόπουλος. Ο 15 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών, σε αγωνίσματα δρόμου και πίστας, ήταν επίτιμος καλεσμένος του ΠΟΠ και τίμησε τον αγώνα με την παρουσία του.

Βάθρο κατηγορίας μάστερ Γ.

Νικητής στην κατηγορία μάστερ Γ, αναδείχθηκε ο επίσης αειθαλής και εξαιρετικά ταλαντούχος, Γιώργος Γκίνης (Α.Ο.Θησέας), που από το πρώτο χιλιόμετρο της ανάβασης είχε σκασμένο ελαστικό (0 psi).

Βάθρο κατηγορίας μάστερ Β.

Η φανέλα του Α.Ο.Θησέα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και για την απονομή της κατηγορίας μαστερ Β. Ο Κωνσταντίνος Γεράκης επικράτησε των δύο αθλητών της διοργανώτριας ομάδας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη χρονιά του.

Βάθρο κατηγορίας μάστερ Α.

Στην κατηγορία μάστερ Α, νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του Κορινθιακού, Βασίλης Μπελέρης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Στέλιο Μανώλαρο της νεοφώτιστης «Αναγέννησης Σάμου».

Βάθρο κατηγορίας εφήβων.

Ο Δημήτρης Φραμπίτσης, του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα και μαχόμενος με την κατηγορία των ανδρών, «καθάρισε» εύκολα το χρυσό στους Εφήβους.

Βάθρο κατηγορίας παίδων.

Στη κατηγορία των παίδων, τη νίκη πήρε ο Βαρώτσος Ιωάννης, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τους Καρακίτσο και Λουκόπουλο. Και οι τρεις τους, αθλητές του Ποδηλατικού Όμιλου Πάτρας.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH