Αγγελική Σκούμπα

Σκούμπα

Αγγελική Σκούμπα

Αγγελική Σκούμπα

Η Αγγελική Σκούμπα M.Sc., είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Εργοφυσιολόγος. Αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας  με ειδίκευση στην προπονητική Δρόμων Κλασικού Αθλητισμού και συνέχισε τις σπουδές της στην Μεγάλη Βρετανία στη Φυσιολογία της Άσκησης και ειδίκευση στα πρωτόκολλα γαλακτικών κατωφλιών. Είναι κάτοχος τίτλων προπονητικής ποδηλασίας Γ’ και Β’ κατηγορίας και με διαπιστευμένη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Υπήρξε αθλήτρια ποδηλασίας με πανελλήνιες διακρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα ποδηλασίας δρόμου αντοχής και ταχύτητας πίστας στις κατηγορίες Γυναικών και Νεανίδων.  Έχει εργαστεί ως προπονήτρια ποδηλασίας από το 1995 με αθλητές αναπτυξιακής ηλικίας έως και ενήλικες εθνικού επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εκγύμναση αθλητών ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων.

Έχει υπάρξει εργοφυσιολόγος  στο εργαστήριο Εργοδιάγνωση από το 2003 και συνεργάτιδα εργοφυσιολόγος στο myathlete από την αρχή λειτουργίας του εργαστηρίου. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας επί δυο χρόνια. Υπήρξε καθηγήτρια φυσικής αγωγής στη Σ.Α.Ν. – Σχολή Στρατιωτικής Νοσηλευτικής επί δυο χρόνια. Καθώς επίσης και διδάσκουσα εργοφυσιολογίας – προπονητικής στη σχολή προπονητών ποδηλασίας Β’ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ερευνητικές της εργασίες έχουν ανακοινωθεί σε συνέδρια International Olympic Committee, υποψήφια για το βραβείο Prince de Merode Award και στο ACSM – American College of Sport Science με θεματική τη δημιουργία αλγόριθμου για τον υπολογισμό επιδόσεων ποδηλασίας πίστας.  Το ερευνητικό της πεδίο προσανατολίζεται στα χαρακτηριστικά αθλητών ποδηλασίας μεγάλων και πολύ μεγάλων αποστάσεων καθώς και των απαιτήσεων για τη συμμετοχή σε αυτές τις προσπάθειες.

Έχει εργαστεί σε όλες  τις βαθμίδες εκπαίδευσης ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής και συνεχίζει να εξασκεί το εκπαιδευτικό λειτούργημα σε σχολεία της Αττικής. Για δύο χρόνια έχει υπάρξει μέλος παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου στην Αρκαδία. Συνεχίζει να αθλείται και να συμμετέχει σε δρομικούς αγώνες ή ποδηλατικές μη ανταγωνιστικές εκδηλώσεις (brevet)  ανά την Ελλάδα.

  • Μέλος της Εθνικής ομάδας: 2008, 2009, 2010, 2012
  • Πανελλήνιες Νίκες: 5
0
Βραβεία
0
Χρόνια Εμπειρίας
0
Αθλητές - Ασκούμενοι

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH