Πέτρος Γκαζώνης

Gazonis

Πέτρος Γκαζώνης

Πέτρος Γκαζώνης

Ο Πέτρος Γκαζώνης (1990) εξέδωσε το πρώτο του αθλητικό δελτίο στην ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, το 2006, στην κατηγορία των παίδων, αγωνιζόμενος με την ομάδα του Άτλαντα Αιγίου. Την ίδια χρονιά κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, στο αγώνισμα των πόντων.

Το 2007 μεταγράφηκε στη αθηναϊκή ομάδα του Θησέα Ζωγράφου, με την οποία αμέσως κέρδισε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο, στα 4.000 μέτρα ομαδικής καταδίωξης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου της ίδιας χρονιάς, μια πτώση στα τελευταία μέτρα τον κράτησε εκτός της πρώτης δεκάδας.

Το 2008, επανέλαβε την νίκη του στα 4.000 μέτρα ομαδικής καταδίωξης με χρόνο ρεκόρ για διασυλλογική ομάδα. Επίσης, κατετάγη δεύτερος με μηχανική βλάβη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου και κέρδισε τη γενική κατάταξη του Πανελληνίου Κυπέλλου, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος (Ρόδος) και παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο τελευταίο (Δελφοί). Την ίδια χρονιά κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα των πόντων (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας).

Το 2009, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των νέων ανδρών, στο Γύρο Θυσίας και τρίτη θέση γενικής κατάταξης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πίστας κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα 4.000 μέτρων ομαδικής καταδίωξης, με την ομάδα του Θησέα και την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ομαδικής χρονομέτρησης.

2010-2016

Δύο σοβαροί τραυματισμοί τον άφησαν εκτός αγώνων κατά το έτος 2010, ενώ επηρέασαν την απόδοσή και στα επόμενα έτη, θέτοντάς τον εκτός συμμετοχών της εθνικής ομάδας.

Το 2012 έκανε την τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, στον Γύρο Ελλάδας, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατάταξη νέων ανδρών.

Από το 2014 έως το 2016 βρίσκεται συνεχώς στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πίστας, στο αγώνισμα μάντισον.

Το 2013 κατετάγη ένατος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου ανδρών ελίτ, έκτος το 2015 και εκτός δεκάδας το 2016 με μηχανική βλάβη, μετά από έναν δυνατό αγώνα στον οποίο στόχευε να ξεπεράσει την περσινή του διάκριση.

Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται ως indoor cycling instructor και το 2015 ως Τεχνολόγος Τροφίμων και Διατροφολόγος, στη βιομηχανία των τροφίμων και τη φαρμακοβιομηχανία.

Από το 2016, είναι επίσημος συνεργάτης του myathlete, με εξειδίκευση στην ποδηλασία.

  • Μέλος της Εθνικής ομάδας: 2008, 2009, 2010, 2012
  • Πανελλήνιες Νίκες: 5
0
Βραβεία
0
Χρόνια Εμπειρίας
0
Αθλητές - Ασκούμενοι

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH