Απόρρητες σκέψεις μαραθωνο…μάχων!

Ο μαραθώνιος… ας μην γελιόμαστε πια, είναι μόδα.-

Έχει γίνει μόδα!

Είναι όμως ή ξεκινάει από μόδα και γίνετε ανάγκη;

Για να δούμε… Εσύ θα το κρίνεις!

20x30-atnc8794Όλοι μας νομίζαμε οτί ακούμε κινέζικα την πρώτη φορά που ακούσαμε για tapering”, “carbo loading”, “wall στα 30 χλμ.» και άλλα τέτοια…

Και τώρα(!);

Τώρα είσαι εσύ που τα συζητάς. Είσαι εσύ που τα ακολουθείς. Είσαι εσύ που ψάχνεις να βρεις πως θα καταφέρεις να φτάσεις στην καλύτερη φυσική σου κατάσταση τη συγκεκριμένη Κυριακή!

Είσαι εσύ που έχεις βάλει ένα ακόμα άγχος στη καθημερινότητά σου, που σε πνίγει αλλά σε απελευθερώνει συνάμα!  Που σε κάνει να νιώθεις ταυτόχρονα δυνατός και αδύναμος!

Και ναι, ναι , ναι! Είσαι εσύ που έβαλες άλλα άγχη, δυσκολότερα, στην άκρη και παίρνεις αέρα μέσα από αυτό!

Παραδέξου πως το έχεις σκεφτεί… Το έχεις σκεφτεί έστω και για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου: “με τόσα που κάνω τι τον θέλω το μαραθώνιο;”

Μαγεία! Αυτή είναι η ζωή.

Συγχαρητήρια!

Ειλικρινά συγχαρητήρια!

Αυτή είναι ζωή! Με τα πάνω της και τα κάτω της!

Ποιος είναι ολημερίς χαρούμενος;

Ακόμα και στις πιο όμορφες μέρες της ζωής μας πάντα θα υπάρχει μια μικρή αρνητική σκέψη που έστω για μερικά δευτερόλεπτα θα μας βασανίσει. Αλλά εμείς θα χαμογελάμε!

Χα! Και θα φτάσεις στο τερματισμό, θα έρθει η επόμενη μέρα και κάτι θα σου λείπει. Ένα κενό θα υπάρχει μέσα σου. Ίσως και ένας μικρός εκνευρισμός!

Είναι λογικό. Πολύ λογικό!

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς πως τελείωσε ο στόχος που είχες βάλει. Και ενδόμυχα χτυπάει το καμπανάκι: “πίσω στη ρουτίνα και την καθημερινότητα”  ή “το έκανα και αυτό!”;

Ει πσιτ !Πάρτο αλλιώς μαραθωνοδρόμε μου! Ναι, μαραθωνοδρόμε μου! Γιατι έχεις τερματίσει τουλάχιστον τον πρώτο σου μαραθώνιο σήμερα!

Μπορεί να τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, μπορεί και με τον χειρότερο…  Το θέμα είναι ότι τελείωσε!

Τελείωσε αυτό το αγχος και όμως μας λείπει! Μας λείπει και νιώθουμε κενοί! Μέχρι τώρα …Παρακαλούσαμε… να φτάσει η ώρα!

Να τελειώσουν τα long run μας, όπου διαθέταμε όλη τη Παρασκευή και το Σάββατο για να τα ολοκληρώσουμε με επιτυχία!

Να φτάσουμε επιτέλους στη πηγή και να πιούμε αυτό το μαγικό χαμόγελο του τερματισμού στο αρχαιότερο και πιο επιβλητικό στάδιο του κόσμου, διανύοντας την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου που είναι και απο τις δυσκολότερες διαδρομές των 42,195 χιλιομέτρων -δε γράφω τυχαία τα μέτρα και όχι την ονομασία- να βγαίνουμε λίγο πιο χαλαροί τα Σάββατα να τρέξουμε και ναι,  να διαθέτουμε το καθιερωμένο μας τρίωρο αλλά να το απολαμβάνουμε μαζί με ένα καφεδάκι με τους «συντρεχαλατζήδες» μας!

Και εδώ θα μου επιτρέψεις να χαμογελάσω μέσα απο τα δόντια μου για αυτα που νιώθεις, γιατί τα έχω ζήσει πολλάκις και ακόμα να τα ξεπεράσω!

Εϊ ψιτ! Πάρ’ το αλλιώς μαραθωνοδρόμε μου! ναι μαραθωνοδρόμε μου γιατι έχεις τερματίσει τουλάχιστον τον πρώτο σου μαραθώνιο σήμερα!

Σκέψου όλα τα παραπάνω… τις θυσίες σου… την προπονησή σου… το κορμί σου… και το αναπόφευκτο: θα τελειώσει σε λίγες μέρες και θα θέλεις κ’ άλλο!

Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου και τροφοδότησε τον με ωραίες και θετικές σκέψεις !

Its your hobby !!!!

Ξεχάστε τα αρνητικά και ότι μπορεί να είσαι κουρασμένος …. Κάθε μέρα κουρασμένοι είμαστε και κάνουμε τις προπονήσεις! Αλλά κάθε φορά τις απολαμβάνουμε! Πάρε χαρά για αυτό που έρχεται!!!

Χαμογέλα και δες τον εαυτό σου στο τερματισμό…. όπως ακριβώς τον επιθυμείς!

Και αντε βουρ!!!!!!!

Πάρε τα πάνω σου και πήγαινε να τον τρέξεις όπως μόνο εσύ θα τον έτρεχες!

Η Ζωή θέλει υπομονή τρέλα και λογική !

Και ο μαραθώνιος επίσης !

Ραντεβού στην εκκίνηση φορώντας τα τρία παραπάνω και τα αθλητικά σου !

 

 

Αθανασία Τσουμελέκα

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH